Slikopleskarstvo pogosto nudi širok nabor storitev

Kadar je dejavnost nekega podjetja opredeljena kot slikopleskarstvo, običajno pomislimo na beljenje sten. Pa gre res zgolj za beljenje? Sodobno slikopleskarstvo ponuja mnogo več kot zgolj prekrivanje umazanih sten s svežo belo barvo. Je obrt, ki zahteva veliko znanja, saj nenazadnje ponuja tudi precej mojstrske obdelave sten, ki mu amaterji niti slučajno ne bi bili kos.

Slikopleskarstvo in sodobni trendi

Za kakovostno izvedbo del in široko ponudbo storitev mora slikopleskarstvo zaposlovati slikopleskarje, ki poznajo kar nekaj različnih tehnik poslikave slik. Ne le, da imajo primeren občutek za estetiko, kombinacijo barv in dovolj potrpežljivosti za natančnost pri pripravi barv ter nanašanju, temveč so potrebne tehnike, ki omogočajo različne učinke. Želite, da bi bile vaše stene preprosto enobarvne, ali bi radi imeli na njih kaj bolj vznemirljivega? Si morda želite na njih lak, ki ga je mogoče brisati z vlažno krpo, v njem pa so drobci kosmičev, ki so videti kot konfeti? Bi radi, da so stene videti rustikalne? Da po vzorcu spominjajo na marmor, les, da je barva kombinirana z grobimi delci, ki delujejo kot mivka? Slikopleskarstvo lahko ponudi marsikaj, če le povprašate, kakšne tehnike obvladajo in kakšne vrste barv in lakov so tiste, s katerimi so že delali in lahko pomagajo doseči drugačen videz. Nenazadnje se lahko slikopleskarstvo spopade tudi v vzorci, pa naj bodo ti narejeni ročno, ali pa s pomočjo pleskarskih valjčkov – tistih, s kakršnimi so si svoja domovanja popestrile že naše babice in so ponovno v modi.

Slikopleskarstvo mora slediti razvoju trendov tako na področju estetike in sodobne dekoracije doma, kot tudi na področju novih orodij in samih materialov. Ti se namreč razvijajo skupaj s kemično industrijo oziroma industrijo barv in lakov – in na našo srečo postajajo vse bolj obstojni ter kakovostni, hkrati pa tudi vse bolj okolju in zdravju prijazni.