Kakšen je postopek za kitanje ali glajenje sten

Če se odločite sami za izravnavo ali kitanje sten morate vedeti kakšen je postopek je pravilen za pravilno kitanje sten.

Podlaga mora pred kitanjem biti čista in suha pa tudi dovolj trdna, da naslednji nanosi ne odstopijo. Če je spodaj novi omet je podlaga v redu, če pa je že veliko nanosov beljenja in se podlaga že na otip lušči moramo vse take stvari, ki se ne držijo dobro na steni predhodno odstraniti.

Slabo podlago pa vedno tudi premažemo z akrilno emulzijo za boljši oprijem in to vsaj en dan pred kitanjem sten.

Izbira kita je lahko različna ker je konkurenca zelo močna je tudi izbira zelo velika  zato za fino kitanje lahko vzamemo kit Jubolin P 25 za kakšen nanos kita, ki je potrebno bolj debel nanos za izravnavo pa je primeren hobi kit. To so materiali za notranjo uporabo za zunanje kitanje je postopek malo drugačen ker moramo pri izbiri materialov uporabljati materiale za zunanjo uporabo.

Kitanje sten postopek je čisto lahek, če imamo vsaj malo občutka v roki za kitanje. Kit nanašamo z nerjavečo gladilko in ga enakomerno razvlečemo po površini, da se lepo razporedi. Odvečen kit pobiramo tako, da s polovico gladilke kit pobiramo in ob enem z drugo polovico kit gladimo.

Postopek za kitanje sten ni tako težaven, ko ga s prakso vedno bolj obvladate.